11 juni 2009

äntligen mål...Vad skönt att det lossnade det för landslaget! 4-0 mot Malta, och Zlatan gjorde äntligen mål i landslaget!

9 juni 2009

förförande gotlandsbokIdag sprang jag på en bok som jag bara måste köpa. Café Gotland, med recentioner av massor av caféer på Gotland. En härlig inspirationsbok för den kommande semestern! Och dessutom en schysst receptbok...

7 juni 2009

jag vet var din brevlåda bor...Nu är vår brevlåda uppsatt på landet, så både tidning och eftersänd post kan hamna rätt, när vi skall bo där under juli månad!

Om just du blir sugen på att skicka glassogram, kort från en spännande resa eller de bruna kuvert du vill bli av med...

Skriv till:

Malena Beijer Mörck
Selknä Fjällbo 158
755 97 Uppsala

6 juni 2009

en svensk bakelse innehåller jordgubbar!Familjens firande av nationaldagen och uppladdning inför Danmarksmatchen, innebar bakelser. Våra var gjorda på hemgjord kanelsockerkaka, grädde och jordgubbar. Mumsigt värre!

Men när jag läste att det fanns en nationaldagsbakelse, var jag bara tvungen att googla på den och upptäckte att den också innehöll jordgubbar! Sverige i juni=jordgubbar! Nästa år skall jag baka den här och testa om den är lika god som vår egen påhittade skapelse?!?

NATIONALDAGSBAKELSE

BOTTEN:
300 g mandelmassa, riven
150 g margarin eller smör, rumsvarmt
3 ägg

FYLLNING:
100 g mandelmassa, riven
ca 1 msk apelsinlikör eller pressad apelsin

GARNERING:
3-4 dl färska jordgubbar, i bitar
citronmeliss & flaggor

Tillagning

Värm ugnen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten långpannan (20x30 cm). Rör mandelmassa och fett till en slät massa. Blanda i äggen och rör till en smet. (Ingredienserna kan också blandas i matberedare.) Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter 175 grader. Låt bottnen svalna och skär den i rutor eller rundlar (7-8 cm i diameter).

Blanda mandelmassan med apelsinlikör eller apelsin. Konsistensen ska vara ganska lös. Bred massan på bottnarna.

Ställ jordgubbsbitarna tätt i mandelmassan. Garnera med citronmeliss och en svensk flagga.


Heja Sverige!

3 juni 2009

vatten på krogen

Dagens lunch intogs på GrodanGrev Turegatan.
Det var redaktionen som firade att bok 2 och 6 gått till tryck. Vi åt mycket gott, som vanligt på denna klassiska krog.

Men det som var mest spännande var vattnet. Grodan serverar nämligen FRESH-vatten. Det är som sodastream, fast på krogen. Kranvattnet filtreras på ett speciellt sätt och kolsyras, för att erbjuda ett miljövänligt alternativ till allt buteljerat vatten som sälj! Busbra! Och väldigt gott, Stockholm har ju väldigt bra vatten, så varför dricka vatten som transporterats från Skåne?Grodan har för övrigt en jättebra hemsida, där flera av deras klassiska recept finns!

2 juni 2009

världens bästa sommarbarn

Idag hade vi sommarfest på förskolan. Vädret var strålande och mina barn var absolut sötast och coolast och finast och duktigast... och jag är helt objektiv! ;)

1 juni 2009

skål för nyköpta huset!

Idag fick vi äntligen nycklarna till vårt nya sommarhus! Och vi blev många hundratusen fattigare...Här skålar vi för det nya huset, innan det var dax att gräva ner svart vinbärsbuskar, som Peder Grävare behövt flytta på för att kunna anlägga en ny parkeringsplats åt oss.