28 februari 2011

muskul buseum



Nån slags utflykt måste man göra, fast delar av familjen fortfarande är hängiga och vädret är urkasst. För annars blir de friska medlemmarna helt galna...
I går blev det därför en tur till Åbergs Museum i Bålsta.



Barnen lekte i Trazans koja och jag och Magnus strosade runt i leksaks-serie-konstmuseet och hade det skönt! Roligast tycker jag är samlingen av konst gjord på serietema.



Efter ett tag provade vi på caféet. Och det var alldeles utmärkt! Gott, hembakt och helt ok priser. Latten var bra och min morotskaka var himmelsk!



Om ni är sugna på en trevlig utflykt, kan jag verkligen rekommendera Åbergs Museum. Bilderna är lånade från deras informativa hemsida!

27 februari 2011

mysigaste uppvärmningen



Jag gillar att kolla på skidor på tv. Det är en spännande sysselsättning under vintern. André Pops och Jonas Karlsson är dessutom svt:s bästa programledarduo. Allra roligast är dock den webbsända Uppvärmningen, innan Vinterstudion drar igång. Man började med det under OS i Whistler och har sen fortsatt den här vintern. Nu när det är VM, kan man få se det varje dag!



Uppvärmningen är ganska flamsig och fnittrig, men samtidigt underhållande tv. Och så långt ifrån elaka dokusåpor man kan komma, och ändå bjussar alla på sig själva och berättar både det ena och det andra…

I helgen satt jag uppkrupen i soffan tillsammans med André och Jonas, både lördag och söndag. Som sällskap hade jag gott te och rostat bröd med hemgjord apelsinmarmelad. (Bara tillåtet på helgerna).



Marmeladen har Erik och Klara gjort tillsammans med min pappa. Dom fick med sig varsin burk, som de sedan snabbt sålde till sina föräldrar för 20 kr styck. Urgod är den, så det var det värt!!!

26 februari 2011

mumsiga mandlar till tv-kvällen

Jag som numera försöker hålla mig till lchf-mat, har försökt att hitta nått bra snacks till helgkvällarna. Och visst funkar det med brie, salami och köpenötter. Men det blir ju ganska dyrt, så nu har jag googlat bland olika recept och konstruerat ett toppenrecept på rostade salta mandlar!



SALTADE ROSTADE MANDLAR

ingredienser:
4 msk salt
2 dl vatten
200 g sötmandel

Saltet kokas upp i vattnet, så att allt löses upp. Lägg i en påse mandlar med skal och låt dra i 1 min. Ta upp mandlarna med hålslev och lägg dom på bakplåtspapper i en långpanna. Rosta i ugnen på 225 grader i 10 min. Låt svalna och sen är det bara att äta!!



Mandlar har mycket fett och lite kolhydrater, perfekt för oss lchf:are. Vill man, kan man blanda i kryddor i vattnet, eller strö över mandlarna när de skall in i ugnen. Senast hade jag 1 msk Harissa i vattnet, som gav lite angenäm hetta!

25 februari 2011

förgyll en hemmafredag!



Två sjuka, en hängig och så jag. Läge att jabba (jobba hemma/vabba)...
Men efter ett gäng korrektur, så behövdes det uppmuntran och aktivering. Fram med det roliga Harry Potter Lego-spelet. Det passar hela familjen från 5-åriga Erik till mig, och blir faktiskt så spänannde som man vill. Det går att skapa egna regler, eller bara följa de som finns med.



Till det serverades familjens nya favoritdryck Tranbärsdricka från Naturens skafferi. Rik på c-vitamin och inte så söt. Jag som är uppvuxen på mormors hemgjorda estniska tranbärssaft, blir helt nostalgisk!! Hon och morfar plockade tranbär varje höst och gjorde saft, som vi barnbarn fick. Vi som var vana vid söt svensk saft, tyckte att den var ganska sur, men nu som vuxen förstår jag att uppskatta den lite kärva tranbärssmaken...

24 februari 2011

vm-guld!!!



Vad säger man, världsklass....



Grattis Marcus Hellner till att ta guld redan första loppet på VM!



(Bilden lånad från kuriren.nu)

23 februari 2011

bästa bbc i min ajfån



Äntligen!
Jag har hittat ett program som kan läsa in mina dvd:er till iPhoneformat. Och den klarar även krypterade dvd-format. Så nu kollar jag igenom alla avsnitt av den fantastiska tv-serien från 90-talet, This life, på min resor till och från jobbet.



Serien handlar om ett gäng jurister som delar hus, och deras öden och äventyr. Så cool och helt utan moralkakor som liknande amerikanska tv-serier hade på den tiden.

Nästa projekt blir att även ladda in alla avsnitt av Coupling, en annan superserie från BBC. Med Jack Davenport från This life, i en av huvudrollerna. Den är mer 00-tal, men lika rolig!

22 februari 2011

ny lunchlyxig kinakrog



Vi har fått en ny lunchrestaurang i kvarteren. Det är Xi´an Köket som öppnat även på luncherna. Dom serverar fantastisk mat från Xian-provinsen.



På lunchen finns det alltid dumplings, handpulled noodles och en risrätt. Allt tillagas när man beställer, och medans man väntar får man en soppa, lite bröd och syrad sallad.



Vi är så glada över detta restaurangtillskott och jag ser fram emot fler besök!

Läs en längre recension hos kollegan Beate

21 februari 2011

snyggaste tehuvan

En annan julklapp var en tehuva i Stig Lindbergs tyg Lustgården. Den är så himla bra på att hålla tekannan varm och dessutom så fin att se på. Vardagslyx!!

 

Favoritteet just nu är Jubileumsblandning från Kränku. En blommig sort med mycket smak av jasmin, som jag tycker passar väldigt bra på kvällen. Kränku ligger i Visby och har många trevliga teblandningar i sin affär. Vi handlar alltid en massa te där, när vi är på Gotland.

 

Tehuvan är köpt på fina sajten Care of Maria C.O.M

20 februari 2011

wear it like a crown



I går var jag på en helt enastående föreställning på Södra teatern, med Cirkus Cirkör.



Den handlade om hjärnan, om att inte passa in, om att bli kär, om att få göra det man vill. Och allt visat med humor, värme, sorgsenhet, jongleringsskicklighet och lysande akrobatik. Dessutom med 100-tals pingisbollar...

Den var sammanvävd med vacker musik skapad av norska Rebekka Karijord. Vars sång Wear it like a crown, fått ge namn åt hela föreställningen.



Låten finns på hennes album The Noble Art of Letting Go, som finns på Spotify, om man vill få en musikupplevelse!

Jag och Magnus hade fått biljetterna från min bror och svägerska, och det var nog en av de bästa julklapparna 2010!

Läs mera om föreställningen hos Cirkus Cirkör

bloggen återuppstår




På grund av en fantastisk cirkusupplevelse igår kväll, så har jag bestämt att återuppliva min blogg!

/malena