Livet... Jag har en massa recept på mat och dryck som jag vill lägga upp, men tiden räcker inte till.
Stay tuned, en dag kommer jag tillbaka!
Livet... Jag har en massa recept på mat och dryck som jag vill lägga upp, men tiden räcker inte till.
Stay tuned, en dag kommer jag tillbaka!
Jag drömmer om ett winter wonderland, men ute är det mörkt och kallt. Då får man liva upp fredagen med lite vinterinspirerad dryck.
I veckan hade vi avslutningar på scoutavdelningarna, och på mina avdelningar Grodan och Dino dekorerade vi pepparkakor, gjorde julpyssel och kollade på Astrids Jul. Julmys och skönt häng!
Finhacka löken och ta fram en stor kastrull. Stek löken i lite olivolja, när den är mjuk häll i riset och stek i några minuter tills riset får lite färg.
Tillsätt 2 dl rött vin och rör medan det sugs upp. När vinet absorberats, häll på 4 dl buljong och låt puttra. Rör då och då, och fyll på med buljong vartefter. När riset är al dente (det tar 15-20 min), sluta tillför vätska (ev behövs inte all buljong).
Rör ner smör, parmesan och smaka av med salt och peppar.