Men sen kommer det nog att drälla in inlägg om italiensk mat, sol och bad, kultur... tja, vad vet jag?!?!? :)
Men jag kan redan nu tipsa om en suverän variant på pesto...
Röd PESTO
5-6 soltorkade tomater
1 tsk tomatpuré
1 dl färsk basilika
2 vitlöksklyftor
50 g pinjenötter (och/eller skållad mandel)
0,5 dl riven parmesan
0,5 dl olivolja
ev vatten
Låt tomaterna ligga i kallt vatten i c:a 30 min och koka sen upp dom i nytt vatten (för att göra dom mindre salta). Riv osten och kör alla ingredienserna i en mixer, till en tjock slät massa. Om det går trögt späd med lite vatten.
Originalreceptet innehåller bara pinjenötter, men jag tycker att skållad mandel är helt ok i en så smakrik röra. Jag brukar rosta lite pinjenötter och strö ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar