![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRppqkbEn_qHur86Nf1zuILee6jqsZSC1z1ZVduowedlCms2NO9W70LmGmWVmasD2MA8PEMFd-ASR2aA9brCSu50TeR0IxsU6Lhkac6kQhkOH_x6_H3CqxvQcbKUnXQpGSCaKpYKBGT_kf/s400/utsikt.jpg)
Den var helt ok men inte lika god som min egen...
Jag gör den efter det här receptet, som fick jag på en restaurang i Granada, när jag var där på tågluff i början på 90-talet, med kompisarna Lovisa och Helena.
SANGRIA
6 personer
1 apelsin
1 äpple
1 bit kanelstång
3 nejlikor
1 flaska rött, spanskt vin
10 cl brandy (kan uteslutas)
1 flaska (33 cl) fruktsoda
Isbitar
6 personer
1 apelsin
1 äpple
1 bit kanelstång
3 nejlikor
1 flaska rött, spanskt vin
10 cl brandy (kan uteslutas)
1 flaska (33 cl) fruktsoda
Isbitar
Så här gör du:
1.Tvätta apelsinen noga och skär den sedan i tunna skivor.
2.Skala och kärna ut äpplet och skär det i tunna skivor.
3.Blanda frukten med kanelstången och nejlikorna i en stor tillbringare.
4.Häll på rödvinet och brandyn.
5.Låt tillbringaren stå och dra i kylen i minst en timme.
6.Vid serveringen tillsätts läsken och isen.
7.Rör om hastigt och servera i kylda glas.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirRhLd0DZA_IWjawjYomlxuLPb9BLSPuNZ5jGtEPaDNu1uA5d60HK8dg7ac6OK7pxFkPJ6DQL07MyP-L9zUCP5aV12ijA17Zdc5o-jhuWPGaQpyRR60MGkcuGCYj_BCblzqNJyaXuS0dYl/s400/sangria.jpg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar