26 april 2011

kusinmiddag mitt i veckan

Idag var hela familjen Dimdal på middag hemma hos oss, och jag bjöd på bosniska köttfärsbiffar, lök, ajvar, potatisklyftor och min fasters härliga lite försvenskade coleslaw. Mums!


FASTER BIRGITTAS COLESLAW

0,5 st kålhuvud, färskt
1 knippa dill
3 msk majonnäs
1 msk mjölk
0,75 tsk salt

Strimla kålen för hand, gärna med osthyvel. Hacka dillen. Rör ihop majonnäs, mjölk och salt. Blanda i vitkål och dill. Rör ordentligt, så det blir mjukt och saftigt. Servera gärna till grillat kött eller hamburgare.


CEVAPCICI

500 g nötfärs
500 g lammfärs
1 dl bubbelvatten
1 tsk bikarbonat
1 tsk sambal oelek
4 vitlöksklyftor
(1 msk vegeta)
salt och peppar

Riv vitlök. Blanda bikarbonat med bubbelvatten. Blanda i färsen tillsammans med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå några timmar i kylskåp, gärna över natten. Forma till avlånga "järpar" och grilla i panna tills de är rosa inuti. Servera med hackad rå lök, kajmak (eller turkisk yoghurt), ajvar och lepinjabröd (eller pitabröd).

Inga kommentarer: