Gravlax på filmjölkslimpa, med hovmästarsås
Marinerad lövbiff, yoghurtsås och ugnsrostade rotfrukter
3 x Citrus
När det gällde efterätten hade hon i något av alla dessa matprogram fått inspiration till utmaningen 3 x Citrus. Jag skapade desserten med dessa beståndsdelar: citruskaka, Limocello-, choklad- och marängparfait och chokladsås med apelsin och stjärnanis. Parfaiten är skapad utifrån min minnesbild av ett Nigellarecept, och blev mycket lyckad. Jag är ju ingen snajdare på uppläggningar, så det ser inte lika gott ut som det var...
3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad
2 msk limoncello
50 g maränger
Vispa grädden till ganska fast konsistens. Finhacka chokladen. Krossa marängerna. Blanda ner choklad och limoncello i grädden. Vänd ner marängerna. Bred ut smeten i en plastfolieklädd brödform och frys över natten. När det skall serveras, ta ut glassen och skär skivor med en vass kniv doppad i varmt vatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar