Inna dess åt jag grekiskt på Grekiska kolgrillen. Souvlaki, halloumi, tsatsiki och grekisk sallad. Så gott och så somrigt. Jag brukar ju laga grekiskt på sommaren och både souvlaki och tsatsiki finns på bloggen. Men inte min grekiska sallad. Jag har medvetet skrivit ut ganska få mått, eftersom det är så mycket tycke och smak som avgör här.
GREKISK SALLAD
1 rödlök
1 röd paprika
0,5 gurka
2 tomater
romansallad
salt och peppar
1 paket fetaost
torkad oregano
kalamataoliver
2 delar olivolja
1 del rödvinsvinäger
En annan god grekisk sallad är den här salladen från Kreta. Den har jag hittat hos Yotam Ottolenghi, en fantastisk israelisk kock som bor i England.
YOTAMS GRÖNA SALLAD
3 vitlöksklyftor
1 rödlök
3 msk olivolja
3 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
1 gurka
2 gröna paprikor
isbergssallad
1 tsk kalonjifrön (nigella)
dill
mynta
Hacka vitlöken och ena halvan av löken fint. Mortla olja, vinäger, lökhacket i en mortel till en lös pasta. Smaka av med peppar och salt. Skiva den andra halvan av löken tunt. Skär gurkan, salladen och paprikorna i bitar. Blanda lök, gurka, peppar, sallad, kalonjifrön och oljepastan i en skål. Strö på hackad dill och mynta.
Del elva i #receptminnen2017
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar