29 april 2012

grilldoft över nejden


Nu har vi kommit igång med grillandet, precis som de flesta grannarna på landet. Idag grillade Magnus fina abborrar, som serverades med grönsaker grillade i grillwoken. Till det gjorde jag en fetaoströra inspirerad av vårt restaurangbesök på Faros i torsdags. Då fick vi röran istället för smör till grekiskt bondbröd, men den funkar precis lika bra till grillad fisk!



HTIPITI (FETAOSTRÖRA)

1 stor röd paprika
150 g fetaost
olivolja
rödvinsvinäger
peppar

Dela paprikan i fyra delar och grilla på grillen eller i het ugn tills skalet blir riktigt svart. Låt svalna lite och tag bort skinnet. Mixa ihop paprika, fetaost och lite olja till en krämig konsistens. Smaka av med rödvinsvinäger och peppar.

Uppdatering: Om man även har i 2 msk grekisk yoghurt och lite chiliflakes kallas röran "Tyrokafteri" istället.

1 kommentar:

BP sa...

Det här inlägget är då helt i min smak. Känner nästan doften i näsan och röran - herregud gimme, gimme:-)