Äntligen kan man sitta ute i trädgården! Men då behövs förstås lite möbler. Idag bar vi ut alla möbler från vinterförvaringen. Klara och Magnus var väldigt duktiga på att skura och högtryckstvätta dem allihop.
Själv satt jag i solen och såg på... ;)
Fast inte hela tiden. Bland annat tog jag till vara på Klaras müsli som höll på att bli gammal och gjorde en smaskig müslipaj. Den blev efterrätt till en riktigt vårlig middag med gravlax, laxpaté, köttbullar och kokt potatis.
MÜSLIÄPPELPAJ
ca 6-7 Äpplen
2 dl Råsocker
0,5 Citron
0,5 tsk Kanel
0,5 tsk Kardemumma
3 dl valfri god Müsli
0,5 dl Vetemjöl
75 g Smör
1 krm Salt
2 dl Råsocker
0,5 Citron
0,5 tsk Kanel
0,5 tsk Kardemumma
3 dl valfri god Müsli
0,5 dl Vetemjöl
75 g Smör
1 krm Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Kärna ur och skär äpplena i bitar och lägg i en ugnsform. Blanda 1 dl av sockret, pressad citron, kardemumma och kanel. Blanda med äpplebitarna. Rör ihop det resterande sockret med müsli, vetemjöl, salt och klickar av smör i en skål. (Det behöver inte bli en jämn smet.) Bred över äpplena. Peta ner eventuell torkad frukt från müslin, den kan bli bränd i ugnen. Ställ in i ugnen 40 minuter.
Helst skall man väl servera denna paj med hemgjord vaniljsås eller vaniljglass, men färdigköpt Fresta Vaniljsås funkar utmärkt när man är i stugan...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar