Jag har tagit en semesterdag och har lite sportlov med sötnosarna på landet. Det gäller att ta tillvara de helger jag har barnen och detta var ett bra sätt. Mina föräldrar är också i stugan, så det blir mycket umgänge över generationsgränserna.
Det är ganska begränsat med snö, så vi har ägnat oss mest åt inneaktiviteter som spel, film och singstar. Men ett litet minifort byggdes i alla fall i fredags och ett litet snöbollskrig mamma mot barn utbröt.
Jag och Klara hade gjort en ambitiös menu med matlagning, bakning och efterättsfix inlagt. Amerikanska pannkakor, Gulasch, köttfärskebaber, pasta Calfredo och laxgryta fanns med, och Erik bakade morotskaka och Klara maränger. Men allra mest succé gjorde nog den här superenkla, snabba limepajen.
KLARAS LIMEPAJ
100 g smör
12 digestivekex
1 burk sötad kondenserad mjölk
5 äggulor
1 dl pressad limejuice
Sätt ugnen på 150°C. Krossa kexen med mixer.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Bre ut blandningen i en pajform, ca 25 cm i diameter, eller i en liten långpanna. Tryck till bottnen med fingrarna eller en stor sked.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Häll i limejuicen och blanda ordentligt. Häll fyllningen i formen och grädda på mellersta falsen i ca 10 minuter.
Låt den svalna. Låt stå i kylen till ca 2 timmar före servering.
Nu får gärna våren komma!!!
Blogginlägg 1 av 100 i #Blogg100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar