Torsdagar är träningsdag för min naginatakille och scoutdag för Klara. Då måste middagen gå fort. Jag har några extrasnabba rätter i min repertoar, panerad fisk är en sån. Det här är en väldigt uppskattad variant hos oss.
CURRYPANERAD TORSK MED RÄKRÖRA
600 g torskfiléer
2 ägg
1,5 dl ströbröd
1,5 msk curry
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör eller margarin
1 burk räkor i lake
1 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
2 msk hackad dill
salt och peppar
Tina fisken om den är fryst. Torka av filéerna. Vispa upp äggen till paneringen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, curry, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd fiskfiléerna först i äggvispet och sedan i ströbrödet. Stek dem gyllenbruna i omgångar i matfettet ca 2 minuter per sida i en stor stekpanna.
Häll av räkorna och pressa ut vätskan. Hacka dem grovt. Blanda crème fraiche, majonnäs och dill. Rör ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.
Servera helst med potatismos och sallad...
Erik är så fin i sin Naginata keikogi och hakama. Vi beställde dem från England i höstas, och Erik tycker att det är mycket roligare på träningen med den. Det känns som man är en riktig samuraj...
Blogginlägg 12 av 100 i #Blogg100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar