
Fast jag följde egentligen mer det här receptet, som finns urklippt hemma.
NÄSSELSOPPA
1 l nässlor
1 l vatten
0.75 dl grädde
1 st äggula
salt
1 l nässlor
1 l vatten
0.75 dl grädde
1 st äggula
salt
Gör så här
1. Rensa och skölj nässlorna. Hacka dem och lägg i kokande vatten 1-2 minuter. Lyft upp nässlorna och lägg ner i en skål med kallt vatten för att behålla den gröna färgen.
2. Låt nässelavkoket reducera. Lyft ur nässlorna ur kallvattnet och krama ur, lägg dem i avkoket och mixa med en stavmixer. Red av med äggulan blandad med grädden och värm tills första bubblan visar sig. Salta och servera!

Soppreceptet är skapat av Pelle Johansson på utmärkta Ulla Winbladh
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar