9 augusti 2011

gotland min längtan!

När en inte kommer till ner till barndomsparadiset på sommaren känns det lite tomt. I år gick semesterresorna till Estland och Skåne/Danmark (bilder kommer senare) och det var väldigt kul, men som skalden Gustaf Larsson skrev, är ”Gotland min längtan…”

Jag har i dagarna funderat mycket på vad jag gillar mest på Gotland. Kompisen Anna har bett om tips och dessutom har jag föreslagit resmål på twitter, och som alltid återkommer jag till min absoluta favorit Östergarnslandet!Det som gör Östergarnslandet till mitt bästa resmål är naturen runt Torsburgen, herrgården Katthamra i Katthammarsvik, caféet i Östergarns skola, krogen i Herrvik, rökeriet i Sysne, finaste fiskeläget i Grynge, favoritbadstranden Sjauster, klätterraukarna i Folhammar och sommaridyllen Ljugarn.

Dessutom de fina kaffemuggarna från Mejeriet i Alskog, Tove Admans betongkonst i Östergarn och de prisbelönta lammskinnen hos Lasse Nobell i Gannarve, Gammelgarn. Gammelgarn har dessutom en lagom stor medeltidsmarknad under medeltidsveckan.

För två år sen listade jag mina gotlandsfavoriter, och den listan håller faktiskt riktigt bra!

Dessutom bloggade jag om:
favorithus
favoritstränder
favoritmatställen
Medeltidsveckan
Fårö

Bilderna som visar Sjausters strand, caféet i Östergarn, raukarna i Folhammar och Ardre lucka i Torsburgen, är tagna sommaren 2010.

Inga kommentarer: