3 mars 2018

afternoon tea med utsikt

En av de saker vi hade bestämt med vår resa till London, var att vi skulle gå på en riktig Afternoon tea. Och det gjorde vi! Vi åt och drack väldigt gott på OXO Tower restaurant. Restaurangen ligger på 8:e våningen med utsikt mot S:t Pauls Cathedral.


Vi fick två serveringar, den första med sandwich, smårätter och tillbehör. Det tillbehör vi uppskattade mest var den goda relish som serverades. Och Klara tyckte att Yorkshire pudding var en hit. Den andra serveringen var med 3 sorters kakor och nybakta scones med sylt och clotted cream. Mums!


Förutom denna afternoon tea, så åt vi flera gånger trekantsmackor med ost och relish. En riktig favorit. Min medköpta burk kommer inte att räcka länge, så det är bäst vi snabbt kokar en ny laddning hemma!


REBELLENS LANTRELISH

200 g hackade tomater
50 g halverade körsbärstomater
75 g hackade röda äpplen
75 g hackad gul lök
4 msk vinäger
50 g russin
75 g råsocker
0,5 tsk salt
1 krm kryddpeppar
1 krm mald ingefära
1 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm muskot

Lägg alla ingredienser I en gryta. Koka upp och låt sockret smälta. Rör hela tiden. Låt det sen sjuda i en timme, rör då och då så att det inte bränner i botten. Ta av spisen och låt svalna. Kolla kryddningen och justera efter smak. Häll i en väl rengjord glasburk och förvara i kylen. Låt den gärna mogna i en vecka.

En rolig detalj med detta afternoon tea var att teet vi drack var odlat i England. Läs mer om detta på Tregothnan webbplats.


Inga kommentarer: