Jag och Klara deltog i en ljusmanifestation till hans minne. Den ordnades av Raoul Wallenberg Academy och utrikesminister Ann Linde höll tal. Väldigt fint och viktigt!
När vi kom hem hade vi bestämt att det skulle vara amerikanskt tema på fredagsmiddagen, framför ”På spåret”. Lammribs med bbq-glaze, chilicheesebröd,morots-coleslaw och pommes.
Medans vi höll på med projektet att få till den ultimata bbq-glazen åt vi grönsaksstavar och bluecheese-dressing och drack autumn mule med eller utan calvados.
Vi har skapat vår dressing efter en kommentar jag läste på nått forum, ”en bluecheesedressing skall innehålla ost, majonnäs, gräddfil och vinäger”. Vi tycker även att det skall finnas ett visst sting, så lite chili är tillagt.
BEIJERS BLÅMÖGELDRESSING
120 g blåmögelost
1,5 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
2 msk vitvinsvinäger
1 krm cayennepeppar
1 msk sweet chilisås
salt och peppar
Mixa allt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Låt det gärna stå någon timme innan servering så växer smakerna ytterligare. Passar väldigt bra ihop med grillad kyckling och stjälkselleri.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar