1 maj 2023

valborg tjoho

I år har jag lämnat över stafettpinnen som valborgsansvarig för Kärrtorps scoutkårs firande till Klara. Jag var det i 6 år (varav två pandemiår med Virtualborg). 


Kåren arrangerar ett stort firande för uppemot 9000 pers på Nytorps gärde. (Vi gissar antalet utifrån vad vi får in under kvällen.) Drönarbilden är tagen av Söderdrönaren 2019.

Vi har förutom en eld som tänds av scouter, våfflor, korv, kafé, kiosker, fiskdamm, lotterier och en scoutkarusell. Och sockervadd. Vi drar in över 35.000 på sockervadd. Kåren har tre stora maskiner och ändå är det kö hela kvällen. 

  
Klara lyckades på sitt första år få all time high rekord, och rådda arrangemanget med bravur! Grattis! 


Valborgsmässoafton är ju förknippat med våren och vårlig mat. Vi skapade en enkel räkbakelse som vi kunde äta under helgen.


VALBORGSBAKELSE

8 skivor kavring
400 g oskalade räkor
50 g brynt smör
3 kokta ägg
1 dl creme fraiche
0,5 majonnäs
1 dl gräslök
1 tsk citronsaft
Salt o peppar

Skala räkorna och hacka dem i mindre bitar. Hacka hårdkokta ägg och gräslök. Bryn smör och låt svalna. Blanda allt till en röra och smaka av med salt och peppar. 

Plasta in en brödform. Lägg två skivor kavring i botten. Lägg på en tredjedel av röran. Upprepa två gånger och täck med ett sista lager kavring. Slå in allt i plast och låt det stå några timmar i kylen. Ta ut och skär skivor. Servera gärna med en sallad. 

Inga kommentarer: