16 juli 2008

grekisk salladskrydda



En av mina bästa vänner i sommarköket är Grekisk salladskrydda.

Den används flitigt i dressingar, marinader, sallader, såser mm. På vintern använder jag den i stort sett aldrig, utan den har sin givna plats på den lilla kryddhyllan på landet! Här är ett recept på den mest förekommande röran på vårt bord under sommaren.



SELKNÄ-RÖRA

2 dl Turkisk yoghurt 10%
0,5 dl Gräslök
0,5 dl Färska örter från odlingen
1-2 tsk Grekisk salladskrydda
salt & peppar

Funkar som tillbehör till grillat kött eller fisk, microvärmda köttbullar, som bas i potatissallad med lite äpple och färsklök, istället för smör till kokta rödbetor...

Man kan byta ut gräslöken mot hackade lökskaft från färsklök och när det gäller färska örter tar jag vad som ser fint ut för dagen t ex oregano, mynta, dragon, timjan.

Inga kommentarer: