9 juli 2008

indiskt i sommarköket



När vi tröttnar på den vanliga grillade fläskkarrén eller aborren, så tar vi till ett av våra sommarrecept! Det är Magnus som för några somrar sen hittade ursprunget till detta recept i en tidning. Vi har förlagt receptet, så vi vet inte längre om det var fler ingredienser inblandade, men numera tillagas denna rätt alltid så här!


INDISK SOMMARKYCKLING

Kycklinglårfiléer

1 del Turkisk yoghurt 10%
1 del Tandoori paste
salt & peppar


Blanda lika delar tandooripaste från burk med tjock yoghurt, och smaksätt eventuellt med lite mer salt och peppar. (Det går att variera receptet, med att ta currypaste från burk istället).
Marinera kycklinglårfiléerna (eller vanliga kycklingfiléer) någon timme. Grilla på varm grill så det nästan blir lite bränt, och servera med ris, sallad och mango chutney.



Alla i familjen gillar det här och tycker att det smakar lika bra som take away-kycklingen från vår vanliga indiska restaurang.

Inga kommentarer: