HEMGJORD KEBAB
500 g nötfärs (eller lamm)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 st vitlöksklyftor
1 st ägg
2 msk mjöl
2 msk vatten
2 tsk mejram
2 tsk mald spiskummin
smör/olja
Blanda färsen i en bunke med mjöl, vatten, ägg och kryddor till smidig konsistens.
Ta fram 2 st ark smörpapper och lägg en klick av färsen (0,5 dl) på det ena arket, lägg det andra arket ovanpå färsen och kavla sedan ut till ett ganska tunt sjok. Värm stekpannan med lite smör eller olja i.
Ta försiktigt loss det övre arket och lägg den kavlade färsen i stekpannan och ta sedan försiktigt bort det andra arket. Stek färsen på båda sidor tills den får fin färg (c:a 0,5 min per sida) och lägg sedan på ett fat. Fortsätt på samma vis tills all färs är stekt. Strimla och håll varm tills serveringen.
Jag hade både avokado och lök, det ger extra smak till salladen tycker jag. Det går även att krydda färsen mer med t ex Shawarmakrydda från Sevan eller nån annan kebabkrydda,
Erik och Klara äter hellre kebaben som vanligt i pitabröd. Bra fredagsmysmat och variation till kyckling, pizza och hamburgare hemma hos oss.
1 kommentar:
Så tuff och vuxen har ser ut Erik! En kanooonbild på honom tycker jag!
Skicka en kommentar