Selknä-loppet
2012
Loppet blev en succé och till nästa år tar vi upp anmälningar från alla som vill starta!
Till eftermiddagsfika bakade jag en gammal favorit, 80-talsklassikern ananaspaj. Mitt recept kommer från en gammal kompis från studenttiden, Katharina som kallades "Kotte". Vi ordnade Nationskörfestivaler tillsammmans och jag var även inneboende hos henne ett tag.
KOTTES ANANASPAJ
Deg
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl gräddfil
0,5 dl socker
1 ägg
1 burk krossad ananas
Smält smöret i micro och blanda med socker, mjöl och bakpulver. Knåda till en deg och tryck ut den i en pajform. Låt vila i kylskåp. Vispa ägg, socker och gräddfil till en jämn smet. Blanda i avrunnen ananas. Fyll pajskalet och grädda i 200 grader 30-40 min.
Klara photoshoppade min bild av pajen lite grann...
1 kommentar:
Jag ser då ingen katt;-)
PS. Ordverifieringen - grrrrrr;-) Ds
Skicka en kommentar