Vår vasaloppsfrukost i år blev en amerikansk variant med kaffe, smoothie, bacon, amerikanska pannkakor med lönnsirap och hallonsylt.
Dagens smoothie innehöll päron, jordgubbar, mango, pressad blodapelsin och vaniljyoghurt. Klara prövar nya varianter varje dag...
Pannkakorna gjorde jag efter ett gammalt recept som jag samlat på mig, men eftersom filen var slut bytte jag ut den mot 2,5 dl vaniljyoghurt och 2,5 dl mellanmjölk. Och det blev urgott!
AMERIKANSKA PANNKAKOR
6 personer
4 ägg
5 dl lättfil
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör
(ev vaniljsocker)
6 personer
4 ägg
5 dl lättfil
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör
(ev vaniljsocker)
Vispa samman ägg och filmjölk. Smält smöret. Rör ner mjöl, bakpulver, salt och smör och vispa till en slät smet. Klicka ut smet i en varm pannan så du får pannkakor som är omkring 1 dm i diameter, (3 st får plats samtidigt i vår panna.) Grädda på båda sidorna så de får fin färg. (Oroa dig inte över att de får oregelbunden form och pöser ut här och där, det är bara en del av charmen.)
Dom passar jättebra med sylt eller bär och den godaste pannkakssirapen från Aunt Jemima, som vi köper på ICA, men som importeras av Gray's American store.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar