Det var ju helt fantastiskt! Massor av ostar och andra delikatesser. Jag samlade snabbt på mig en korg absolut nödvändiga inköp. Min vän olivoljedrottningen Lotta stod i dag och visade sina tre olika balsamicosorter hos dem, eftersom de bestämt att ta in dem i sitt sortiment.
Häromdagen var det ett dessutom ett väldigt trevligt reportage om Wijnjas i SvD.
Lotta som främst jobbar med oljor från kalabrien inspirerade mig att ta fram dagens favoritkokbok. En supersnygg bok om maten från Amalfikusten! Wild rosemary & lemon cake och laga en schysst pasta.
PASTA MED RÄKOR
300 g fusillipasta
400 g cannellibönor
0,5 dl olivolja
0,5 röd chilli
1 vitlöksklyfta
salt&peppar
2 dl skalade räkor
1 dl vitt vin
10-15 mintblad
en klick smör
Koka pastan. Häll av vätskan ur bönburken. Häll oljan i en stekpanna och lägg i finhackad chilli och vitlök. Stek en liten stund, men låt de inte bli brända. Lägg i bönorna. När bönorna nästan börjar fastna i botten, lägg i räkorna och häll på vinet. Koka ihop i 3-4 minuter. Smaka av med salt&peppar och häll i de finhackade myntabladen. Rör ner en klick smör. Häll i den avrunna pastan och lite av pastavattnet. Blanda ordentligt och servera direkt!
Blogginlägg 77 av 100. #Blogg100
1 kommentar:
Nu förstår jag varför du var så fint klädd idag;-)
Skicka en kommentar