Vilken härlig Kristi Himmelsfärdsdag det blev. Solig och fin. Jag tog en långpromenad längs sjön och fick mitt lystmäte av försommarens dofter. Hittade syren, liljekonvaljer och kaprifol.
Det glittrade på sjön och lockade till bad, men 16 grader var alldeles för kallt för mej. Men det känns verkligen som badsäsongen närmar sig.
Solen inbjöd även till en eftermiddags-GT, även om middagen sen intogs inomhus. Värmen har ju inte riktigt infunnit sig idag.
Idag åkte förståss grillen fram. Vi hade hittat en styckdetalj som vi tidigare inte sett Grillsteak/Högrevskärna. Den kostade hälften mot entrecoten men vid googling insåg vi att det nog skulle bli rätt bra. Så här skriver nämligen Scan:
"Högrevskärnan är den delen som är fortsättningen på entrecotemuskeln. Steken är marmorerad. Den anses vara den finaste delen av högreven och köttet håller entrecotekvalitet vilket gör den prisvärd. Kärnan kan användas som entrecote men eftersom den är ganska liten är den mest lämplig att steka eller ännu hellre grilla hel."
GRILLAD HÖGREVSKÄRNA
Till köttet serverade jag faster Birgittas coleslaw, wokade grönsaker, ugnsbakad palsternacka och hemgjord bearnaise.
Blogginlägg 90 av 100. #Blogg100
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar