21 april 2015

fisk är utmärkt matlådemat


När det är ont om tid, är det bra med matlådor att ta fram och värma. Det här en sådan rätt. Jag kom hem efter att ha varit iväg med mina scouter och Klara hade varit på nån av sina aktiviteter. Då måste middagen gå fort. Idag var det strålande varmt väder och vi kollade in vårtecken i Nackareservatet och fikade på en filt. Ljuvligt!


Jag gjorde lite potatismos, hackade lite coleslaw och värmde fisken. Middag på 15 minuter!

SPENATFISK

500 g rödspättafiléer
1 burk färskost
2 dl grädde
1 påse fryst bladspenat
salt&peppar

Klicka färskost på rödspättafiléerna, rulla dem och lägg i en ugnsfast form. Lägg i spenaten (den behöver inte va tinad). Häll över grädde. Grädda i 175 grader, tills fisken är klar. C:a 20 minuter. Rör runt då och då, så spenaten stuvas när den tinat.


Blogginlägg 52 av 100 i #Blogg100

Inga kommentarer: