Temat på maten den här veckan har varit att ta hand om frukt från jobbets fruktkorg (den har kommit trots att vi bara är 3 pers på kontoret). Det har bla resulterat i en toppengod marmelad och en lite hot coleslaw.
A-MARMELAD
4 apelsiner
1 citron
10 aprikoser
0,5 dl Aperol
500 g syltsocker
Lägg i zest och saft av apelsinerna och citronen (mät upp saften och fyll på med vatten till 5 dl vätska) och hackade aprikoser. Koka i 10 min. Häll i socker och Aperol, koka ytterligare 10 min. Gör marmeladprov. Häll i glasburk. Förvara i kylen.
MOROTSCOLESLAW
4 st morötter
2 st äpplen syrliga
2 msk majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
Salt och peppar
0,5 tsk vinäger
0,5 tsk sriracha
Riv morötter och äpplen. Blanda majonnäs och turkisk yoghurt. Smaksätt med salt, peppar, vinäger och sriracha. Blanda morötter och äpplen med såsen. Låt stå i minst 30 minuter före servering.
HAPPY PRIDE!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar