Vi vuxna badade kort, men drack sen bubbel och pratade på om det mesta. Det är så fint med gamla vänner som man alltid har kul med. Och vilket bra sätt att avsluta sommarlovet på.
Vi fick en otroligt god och väldigt enkel pasta, som jag bara måste spara i min receptsamling. Ursprungligen tror jag receptet härstammar från Elle mat&vin, men jag skrev ner det utifrån familjens "muntliga tradition"...
HARDERS LAXPASTA
500 g bandpasta
500 g laxfilé
smör
1 knippe grön sparris
2 dl matlagningsgrädde
0,5 dl citronmeliss
2 dl babyspenat
salt och svartpeppar
Skölj sparrisen och skär bort den nedre träiga delen. Skär i tunna strimlor med potatisskalare. Koka sparrisen i grädden i två minuter. Tillsätt citronmeliss och babyspenat och smaka av med salt och peppar. Krydda laxen med salt och peppar, stek i stekpanna cirka 4 minuter på varje sida. Koka pastan och blanda ner i grädden. Lägg upp på ett fat. Strimla laxen över och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar