I veckan hade vi avslutningar på scoutavdelningarna, och på mina avdelningar Grodan och Dino dekorerade vi pepparkakor, gjorde julpyssel och kollade på Astrids Jul. Julmys och skönt häng!
I fredags var det åter dax för julbord med mitt gamla gäng från SECO/Elevorganisationen Uppland. Vi brukar ses och äta SoS, och för två år sen åkte vi på vår första julbordskryssning. Det blev en sån succé, så vi upprepade det i år och är härmed på väg att skapa en tradition. God mat, många snapsar och snapsvisor och eftersittning på Strand Hotel. Suverän start på julfirandet!
Och i lördags skickade jag iväg nästa generation elevfackliga kämpar, då Klara åkte på utbildningshelg på Elevernas Riksförbund. Heja!
Som en himmel i Advent.
Så uppfylld av din frid
är kärleken du sänt.
Mycket skönare än liv.
Som en himmel i Advent.
I helgen påbörjades även tillverkningen av årets julgodis, och nykomlingen var limefudge, gjord på gamla marshmallows som fanns kvar efter en scoutövernattning.
150 g marshmallows
1 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 lime, skal och saft
50 g smör
200 g vit choklad
1 krm vaniljsocker
grön karamellfärg
Riv skalet av limen, pressa ur saften. Koka upp skal och saft med sockret, och låt stå i 5 minuter. Sila och häll tillbaka i kastrullen. Lägg i marshmallows, grädde och smör och låt koka upp. Rör ordentligt så det inte bränner fast och se till att marshmallowsen smälter ordentligt, så det inte blir klumpar. Koka i 5 minuter.
Hacka under tiden chokladen. Ta av kastrullen och rör ner choklad, vanilj och några droppar grön karamellfärg. Rör tills det smält. Häll upp i en bakpappersklädd form. Låt stelna ett par timmar innan servering. Förvara i kyl och skär bitar allteftersom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar