Idag blev det fisk till middag. Det är väl inte så vanligt att vi äter fisk på fredagar, men ibland vill man få middag snabbt och enkelt även på fredagar. Och detta är ett favoritrecept i familjen.
SWEET CHILI-FISK
4 sejfiléer
Smör
Salt&peppar
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
0,5 dl strimlad inlagd paprika
1 burk kikärtor
2 msk hackad timjan
3 dl créme fraîche
1 dl sweet chili-sås
Hackad persilja
Skär fisken i minde bitar. Salta fisken. Skiva rödlök och hacka vitlök. Stek allt i några minuter i smör i en gryta. Klicka i tomatpurén och bryn nån minut. Häll på paprika, kikärtor, timjan, sweet chili och créme fraîche. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med hackad persilja och jasminris.
Dagens fredagsdrink är en variant av klassikern Tom Collins. Gjord på rom istället för originalets gin.
ROM COLLINS
5 cl ljus rom
3 cl citronsaft
2 cl sockerlag 50/50
12 cl sodavatten
Is
Häll i allt utom sodavatten i en shaker. Skaka och häll upp i ett stort glas. Häll på sodavatten och toppa med is och citronskiva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar