6 maj 2008

en kväll på edsbacka

En vacker vårkväll gick jag och Annika på Edsbacka krog......för att fira att hon blivit fast anställd på Byggtjänst och jag därmed fått många sköna slantar i hittelön!
Vi möttes av den här trevliga personalen och självaste Christer Lingström i egen hög person.
Vi blev placerade i ett av de små fina rummen och började med en champagnecocktail bestående av rosa Champagne, rosenblad, rosenvatten, Cointreau och bladguld! 

Till den fick vi tre små amuse bouche, sparrissoppa med ankpaté, prickigkorv-terrine med balsamico och nån slags panerad filé med champinjoner. Sparrissoppan var helt suverän i sin lilla minisoppskål!
Sen började vi äta oss igenom denna lilla vårkollektion...


Där allt smakade som en dröm, vi aldrig ville vakna upp ur!!! (Om du klickar på menybilden nedan, 
får du upp en större och tydligare meny)

Till förrätten serverades det ett Alsace-vin som doftade som en enda stor blomma! Det godaste på förrättsfatet var den helt perfekta sparrisen och löjrommen, skojigast var morotsskummet.


Till varmrätten fick vi ett fylligt chokladigt vin från Tautavel i Languedoc-Roussillon, det smakade mums till variationerna på Gotlandslamm. Godast var nog den lilla grytan på lammbringa och spetskål och sötast var de rostade minimorötterna.
Sen blev det bubbel igen, Christer Lingströms egenvalda Champagne som både hälldes i glaset och över den utsökta färskostsorbeten.

Till efterrätt fick vi ett sött vin från Monbazillac i Aquitaine, som hette Cuvée Madame, vilket väl passade oss mogna kvinnor ute på äventyr! Efterrättens höjdpunkt var annars salmiakflarnen och den lättkokta rabarberrullen som serverades till de färska hallonen.


Men allra gladast blev nog Annika och jag när det visade sig att det till kaffet och teet erbjöds 10 olika slags hemgjorda praliner. Vi tog utan att blinka 4 var och kände oss behagligt mätta och lagom lulliga när vi tog taxin från lyxtillvaron, hem till våra vanliga småbarnsmammeliv...

Tack Svensk Byggtjänst för pengarna som gjorde denna happening möjlig!!!
(Bilderna från Edsbacka, kommer från deras hemsida)

Inga kommentarer: