
Den var helt ok men inte lika god som min egen...
Jag gör den efter det här receptet, som fick jag på en restaurang i Granada, när jag var där på tågluff i början på 90-talet, med kompisarna Lovisa och Helena.
SANGRIA
6 personer
1 apelsin
1 äpple
1 bit kanelstång
3 nejlikor
1 flaska rött, spanskt vin
10 cl brandy (kan uteslutas)
1 flaska (33 cl) fruktsoda
Isbitar
6 personer
1 apelsin
1 äpple
1 bit kanelstång
3 nejlikor
1 flaska rött, spanskt vin
10 cl brandy (kan uteslutas)
1 flaska (33 cl) fruktsoda
Isbitar
Så här gör du:
1.Tvätta apelsinen noga och skär den sedan i tunna skivor.
2.Skala och kärna ut äpplet och skär det i tunna skivor.
3.Blanda frukten med kanelstången och nejlikorna i en stor tillbringare.
4.Häll på rödvinet och brandyn.
5.Låt tillbringaren stå och dra i kylen i minst en timme.
6.Vid serveringen tillsätts läsken och isen.
7.Rör om hastigt och servera i kylda glas.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar