6 oktober 2012

mamalenas gör meze

Idag återuppstod MaMalenas. Jag hade lovat att laga en mezebuffé på kollegan Ankis 60-årsfest. Det var kul att ta på förklädet igen och göra mat till ett 50-tal personer. Jag hade Magnus med mig i köket och vi poppade musik och hackade persilja så det stod härliga till. Festen hölls i en trevlig lokal vid Skurusundet.Ankis MEZEBUFFÉ 


Pitabröd 
--
Honungsmarinerade champinjoner
Ugnsbakad inlagd paprika
--
--
--


Alla recept förutom paprikorna och champinjonerna finns redan på bloggen, klicka bara på respektive rätt så kommer du till receptet. Och för att receptarkivet skall bli komplett kommer här även de två sista recepten.

INLAGDA PAPRIKOR 

3 röda paprikor
 1 dl olivolja
2 msk balsamicovinäger 
1 vitlöksklyfta 
2 msk färsk oregano 
Svartpeppar o flingsalt 

Dela paprikorna på hälften och ta ur fröna. Lägg dem med skalet upp på en ugnsplåt. Skjut in dem nära grillgallret och grilla i 275 grader i c:a 20 minuter. Paprikorna skall bli svarta. Lägg paprikorna i värmetålig plastpåse och låt svalna. Ta ur paprikorna ur påsen och skala dem. Dela varje halva i 5-6 strimlor. Blanda en marinad av olja, vinäger och skivad vitlök. Krydda med oregano, salt och peppar. Lägg i paprikorna och låt dra i minst en timme.

GRANDS HONUNGSCHAMPINJONER 

400 g Champinjoner 
0,5 dl honung 
1 dl vitvinsvinäger 
3 dl olivolja 
0,5 kruka basilika 
Salt och svartpeppar 

Skiva eller klyfta champinjonerna. Strimla basilikan. Blanda marinaden och krydda med basilika, salt och peppar. Lägg i champinjonerna och låt marinera i 2-3 timmar.

Inga kommentarer: