7 juni 2013

popkonst och grön mat på louisianaIdag besökte vi vårt favoritmuseum Louisiana. Det är alltid lika roligt att komma hit och kolla på skulpturerna och tavlorna, och pyssla på barnavdelningen.


Den separatutställning som familjen gillade bäst var Yoko Onos retrospektiva utställning, mycket roliga upplevelser och saker att undersöka. Dessutom slutade utställningen med att hon planterat ett önsketräd där man kunde hänga upp sin egen önskan.Buffén i restaurangen var inte riktigt lika bra som den brukar, men Erik fick en ny favorit när han åt soppan, nämligen zuccinisoppa med rostade hasselnötter. Men restaurangen är så mysig med sin vackra utsikt, så det funkar ändå alltid.  


Jag har försökt att återskapa receptet hemma och det här är resultatet. Erik tycker att det nästan smakar som på Louisiana.

ZUCCINISOPPA

1 st gul lök 
1 st purjolök 
450 g zucchini 
200 g potatis 
2 msk smör 
9 dl hönsbuljong
1 dl vispgrädde 
1 skvätt olivolja 
1 msk basilika 
1 msk oregano
1 dl hasselnötter

Skär grönsakerna och potatisen i bitar. Fräs den gula löken och purjolöken några minuter i smör i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt därefter potatis och zucchini och fräs allt i ytterligare några minuter. Häll i buljongen och låt soppan småkoka under lock i 20-25 minuter. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt sedan grädden och kryddorna. Hetta upp soppan igen och servera. Rosta hasselnötter i en panna, hacka och strö över soppan.


Inga kommentarer: