Har man gräslök kan man göra sandefjordspotatis, det är den urgoda smörstinna sandefjordssåsen blandad den med kokt skivad potatis. En slags snabb potatisgratäng...
SANDEFJORDSPOTATIS
500 g potatis
Sandefjordssås
50 g smör
0,5 dl crème fraiche
0,5 dl grädde
0,5 lime, saften
0,5 dl gräslök
(1 tsk socker)
salt&peppar
Lägg crème fraiche, grädde och limesaften i en kastrull och koka några minuter. Ta av kastrullen från plattan och rör i smöret. Smaka av med salt och peppar, och om såsen är för syrlig ha i lite socker. Håll såsen varm.
Skala och skiva potatisen. Koka skivorna i saltat vatten tills de är knappt klara. Häll av vattnet och låt ånga av.
Mixa Sandefjordssåsen med stavmixer och lägg i finhackad gräslök. Rör ner den kokta potatisen. Låt den stå några minuter, så att potatisen får ordentlig smak av såsen.
Servera gärna med ugnsbakad lax och krispig grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar