21 mars 2014

grekisk fredagskväll

Idag ville vi fira att våren kom tillbaka. Så vi lagade grekiskt till middag. Souvlaki på kyckling, tsatsiki, paprika&fetaröra, grillad potatis och tomatsallad. Mumsigt och nästan lite somrigt! Receptet på souvlaki är från vår bröllopsresa 2002 till Skopelos. Killarna i vårt favoritgyros- och souvlakistånd berättade hur jag skulle göra. Det är dom som syns på bilden tillsammans med Magnus. Bilden på mej är förresten tagen utanför den kyrka som sen blev världsberömd från filmen Mama Mia.


SKOPELOS SOUVLAKI

500 g fläskkarré
1 msk mynta
1 msk oregano
1 msk timjan
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk krossad stjärnanis
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilliflakes
1 st citron, pressad
0.5 dl olivolja
3 st vitlöksklyftor, pressade
salt, svartpeppar

Om du använder färska örtkryddor ta lite mer än om du har torkade och hacka dem. Blanda alla kryddor med olja och citronsaft. Salta och peppra. Skär fläskkarrén i bitar. Blanda kött och marinad och låt marinera i minst 30 min. Trä upp på spett. Grilla i panna eller het ugn och servera med tsatsiki och klyftpotatis.


Blogginlägg 21 av 100. #Blogg100

1 kommentar:

BP sa...

MUMS! Å den rätten borde ju ha botat din förkylning;-)