När jag håller på och skriver upp tips till Magnus Israel-resa, så sköljer mat- och dryckesminnen över mig. En kall Goldstar på Rockbar på Yoel Salomon street, blåbärsrugelachen på Mazarin vid marknaden Mahane Yehuda, pizzorna på Ben Yehuda, falafeln innanför Damaskusporten, mezebordet på favoritkrogen i Jeriko, bageln på terassen på YMCA och utflykterna till Den rosa soppsleven i Tel Aviv osv.
Och chimichurrin på den argentinska krogen La Brasa på Zion square. Den fick bli inspiration till dagens fredagsmiddag. Kyckling med chimichurri, potatis och en härlig sallad. Receptet är nedskrivet i min kokbok efter en trevlig kväll med den lika matintresserade Jerusalemboende kompisen Bernt Jonason.
CHIMICHURRI
1 lime, skal och saft
2 vitlöksklyftor
1,5 grön chilipeppar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 tsk flingsalt
1 dl färsk oregano
1 dl färsk koriander
2 dl färsk bladpersilja
salt och peppar
Riv skalet på limen och pressa ur saften. Skiva vitlöken och chillin, grovhacka örterna. Kör sen allt i en mixer tills det blir en tjock sås. Salta och peppra efter behag.
Blogginlägg 28 av 100. #Blogg100
2 kommentarer:
VAAAAA! Magnus ska till Israel och du stannar hemma. Du skämtar väl eller????!!!
Ska Magnus bara vara i Jerusalem eller...
Är så himla AVIS...
PS Hoppas han har bokar rum på Rock i Tel Aviv;-) DS.
Spännande läsning!
Skicka en kommentar