4 april 2017

den självklara tisdagsmaten...

Idag hade vi styrelsemöte i den lokala Unionen-klubben. Vi brukar äta husmanskost på våra lunchmöten, från en restaurang vid Odenplan. Eftersom det är tisdag fanns det såklart raggmunk på menyn, och då bara måste jag välja det.


Jag tycker att raggmunk med fläsk och lingon är så himla gott. Mitt favoritrecept kommer från Niclas MelinFazer restauranger, och innehåller lite lök, en bra twist.

RAGGMUNKAR A LA FAZER

800 g fast potatis
2 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 riven gul lök riven
Smör&olja

Skala potatisen. Vispa ihop ägg och lite av mjölken och saltet, tillsätt sedan mjölet. Vispa till en jämn smet och häll på resten av mjölken tillsammans med löken. Riv ner potatisen i mjölksmeten. Häll raggmunksmeten i ”plättar” i stekpannan och stek i smör och olja. Försök att göra raggmunkarna så tunna som möjligt, så blir de frasiga.

Blogginlägg 35 av 100 i #Blogg100 2017

Inga kommentarer: