Dag 2 på vår övernattning i Stensjödal bjöd på strålande sol! Vi passade på att fortsätta med scoutsaktiviteter såsom att tälja, spåra och pyssla. Allt utomhus förståss!
Lunchen lagades över öppen eld, och det var en gammal klassiker Hajkbomb. Roligaste sättet att ta till vara på rester. Alla får välja ingredienser själva och krydda själva. Toppen för en 8-9-åring! (eller för alla egentligen...)
HAJKBOMB
Förslag på ingredienser:
kokt potatis
varmkorv
quornbitar
köttbullar
morot
tomat
purjolök
lök
lök
äpple
banan
banan
paprika
majs
hyvlad ost
valfri krydda
salt och peppar
smör
ev creme fraiche
aluminiumfolie
Hacka allt i mindre tärningar eller slantar. Varje scout får ca 60cm aluminiumfolie (helst lite tjockare ugnsfolie). Vik folien dubbel och vik sen upp kanterna så det blir som en liten skål. Lägg smör i botten. Välj ingredienser, krydda, lägg ev på lite creme fraiche på slutet. Förslut till ett paket, lägg på glöden. Klart efter ca 15 min (beror på tjocklek på paketen).
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar