Årets middag bjöd på nya och gamla rätter, och tre av de mest uppskattade finns inte på bloggen, så här kommer lite julmatsrecept!
GREMOLATASILL
1 förp 5-minuterssill
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
Strimlat skal från 2 st citroner
1 dl hackad kruspersilja
2 pressade vitlöksklyftor.
salt, peppar, citronsaft
Häll av sillagen. Blanda ihop såsen. Rör ner sillbitarna. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Låt stå några timmar och dra, gärna över natt.
2 dl gräddfil (eller smetana)
3-4 msk hackad dill
flingsalt
svartpeppar
Hacka och stek svamp i smör. Blanda den avsvalnade svampen med gräddfil (original är det smetana). Hacka dill och blanda ner. Smaka av med ordentligt med flingsalt och lite svartpeppar.
1 del crème fraiche
sambal oelek
Gör hovmästarsås, men uteslut dillen. Blanda med lika del crème fraiche och smaka av med lite sambal oelek.
Här är hela listan på mat:
JULMIDDAG 2017
Skinka ugnsbakad i 125 graders ugn till 70 grader.
Senap&Äpplemos
Senapsröra
Jansson
Finsk kålrotslåda
Lammrulle med feta
Köttbullar med kryddpeppar
Prinskorvar
Cheddar
Jansson
Finsk kålrotslåda
Lammrulle med feta
Köttbullar med kryddpeppar
Prinskorvar
Cheddar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar