Årets midsommar tillbringades med barn och föräldrar i stugan i Selknä. Vi hade fint väder och åt en massa god mat, bl a våra midsommarfavoriter västerbottenpaj, matjestårta och Klaras löksill. Och till drack vi pappa Görans egna svartvinbärssnaps med bär från buskarna vid stugan.
Till efterrätt ska det ju vara jordgubbstårta, och i år prövade vi detta recept på en smaskig saftig tårta. Busenkel att göra!
MIDSOMMARTÅRTA
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
Glasyr
100 g smör
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
1,25 dl florsocker
1 citron, skalet
1 citron, skalet
Garnering
3 dl vispgrädde
Mycket jordgubbar
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ned det. Tillsätt vatten och rör smeten slät. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter.
Blanda samman glasyren genom att smälta smöret och sedan röra ned florsocker, vaniljsocker, finrivet citronskal och äggulor.
Dela kakan. Bred glasyren över den två delarna av den ännu varma kakan. Lägg tillbaka ovanpå varandra i formen. Låt kakan kallna i formen. Lyft sedan över den till ett serveringsfat. Täck med vispad grädde och mycket jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar