26 oktober 2019

chips och dipp

Jag är ingen stor chipsfantast, utom när det gäller salt&vinegar-chips. Äter en handfull och är sen rätt nöjd. 


Jag har å andra sidan barn som älskar chips, men vi är rörande överens om att det måste finnas dipp om vi har chips som helgsnacks. Färdiga pulverpåsar är inte jättedyra, men det är lite si och så med vad som finns i dem. Så om man som jag har ett välfyllt kryddskåp kan man lika bra göra dippen själv. Vårt senaste projekt är att få till kryddblandningar som hamnar så nära som möjligt våra två favorit-köpepåsar Holiday och Dill&Lök. Här är resultatet...


DILL- OCH LÖKDIPP 

i 3 dl gräddfil blandas:

2 krm bockhornklöver 
1 krm vegeta 
0,5 tsk trocomare 
0,5 tsk lökpulver 
0,5 tsk svartpeppar 
0,5 tsk honung 
1 msk torkad gräslök 
1 msk torkad dill 

HOLIDAYDIPP 

i 3 dl gräddfil blandas:

0,5 tsk paprikapulver 
0,5 tsk trocomare 
2 krm vitlökspulver 
2 krm potatismjöl 
0,5 tsk lökpulver 
1 krm svartpeppar 
1 krm gurkmeja 
0,5 tsk råsocker 
0,5 krm cayenne


Inga kommentarer: