26 april 2011

kusinmiddag mitt i veckan

Idag var hela familjen Dimdal på middag hemma hos oss, och jag bjöd på bosniska köttfärsbiffar, lök, ajvar, potatisklyftor och min fasters härliga lite försvenskade coleslaw. Mums!



FASTER BIRGITTAS COLESLAW

Ingredienser:

0,5 st kålhuvud, färskt
1 knippa dill
3 msk majonnäs
1 msk mjölk
0,75 tsk salt

1. Strimla kålen för hand, gärna med osthyvel. Hacka dillen.
2. Rör ihop majonnäs, mjölk och salt. Blanda i vitkål och dill.
3. Servera salladen till grillat.



CEVAPCICI

Ingredienser:

1 kg köttfärs
1 dl filmjölk
3 msk rivet färskt bröd
1 st ägg
2 msk ajvar
1 tsk sambal oelek
1 riven gul lök
4 rivna vitlöksklyftor
salt och peppar

Blanda bröd och filmjölk, och låt stå 5 min. Blanda i köttfärsen tillsammans med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Forma till avlånga "järpar" och grilla i panna tills de är rosa inuti. Servera med hackad rå lök, sallad, pitabröd och ev lite ajvar.

Bilder lånade från Alltommat.se, eftersom jag glömde att föreviga middagen...

Inga kommentarer: