6 maj 2012

återträff på schysst restaurang


Igår kväll träffade jag fyra gamla kompisar från förr. Vi var alla aktiva i Elevorganisationen på början av 80-talet. Vi hade bestämt att vi skulle äta middag på Bar CentralSkånegatan 83. Jag har inte ätit där förut och blev totalcharmad av stället! Det är ett måste att återvända hit.


Här är Ulrika och Lotta när vi precis har ätit upp den fantastiska tyska sparrisen och druckit en bra riesling från Emrich-Schönleber till. Till huvudrätt hade vi allihop beställt Schweinshaxe med surkål och knödel. Det fanns bara 4 portioner kvar i köket, men kyparen talade om att det räckte till oss fem, och han hade rätt. Tre hade räckt, så vi fick faktiskt den sista av fläskläggarna i en fin doggybag av samma typ som man får grillad kyckling i.


Till fläskläggen rekommenderade han ett slovenskt vin Movia Veliko Bianco 2004, som nästan smakade rött. Det var kraftigt och fruktigt och alldeles underbart...När jag googlade på det, hittade jag den här recensionen:

"Shows complex aromas of cream, light vanilla, apple pie, toffee and citrus fruit. Full-bodied, with an oily texture, but lots of almond paste, apple tart and nutmeg. Long and flavorful. Very intense and exciting to taste. Ribolla Gialla, Sauvignon Blanc and Pinot Grigio."
Inte illa!

Läs mer om Bar Central på deras snygga webbplats.

1 kommentar:

BP sa...

Japp, den restaurangen ska absolut besökas under sommaren. Har inte ätit en "riktig" Schweinshaxe på minst 30 år.