Våran lunchthai har bytt ägare, och är inte alls lika bra längre. Och framförallt serverar den nya ägaren inte Lap Gai, en varm kycklingsallad med koriander och lime. Så nu har abstinensen satt in och jag har googlat efter recept och hittade det förståss hos bästa Lisa på hennes matblogg Matälskaren.
Så nu kan jag få det till lunch igen, och den funkar utmärkt kall kan jag meddela!
LAP GAI
500 g kycklingfilé
1 tsk fisksås
1,5 msk hackat citronskal
2 tsk råsocker
2 tsk ljus soja, t ex japansk
0,5 dl kycklingbuljong
finhackad röd chilli efter behag
2 msk pressad lime
salt
salt
3 salladslökar
2 tsk rostat malet ris (khao khua)
fina isbergsalladsblad
2 tsk rostat malet ris (khao khua)
fina isbergsalladsblad
1 dl löst packade korianderblad
0,5 dl färska myntablad
4 msk grovhackade rostade jordnötter
limeklyftor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar