21 april 2013

söndagsdrink

Eftersom vi frekventerat Orientlivs i Bredäng flera gånger på sistone för att köpa ingredienser till mellanösternrätter, har det burits hem en hel del mynta. Och då passar ju Moijto väldigt bra att göra på den som inte går åt. Magnus har blivit en mästare på att muddla lime och mynta och jag tror att detta kommer att bli sommarens drink. Särskilt som hela Selknäs kryddland dräller av mynta.


MAGNUS MOJITO

4,5 cl (3 msk) rörsockerlag
6 cl (4 msk) ljus rom
0,5 lime
myntablad
krossad is
sodavatten

Dela limehalvan i fyra klyftor, lägg dem i glaset tillsammans med en näve myntablad, sockerlag och rom. Tryck till limeklyftorna (muddla) med en trämuddlare eller baksidan på en träslev och rör runt ordentligt. Häll på krossad is och sodavatten och servera med sugrör.

Sockerlagen gör jag av lika delar vatten och rörsocker.

Inga kommentarer: