Nu är det påsklov och vi har åkt till Selknä. Det är fortfarande skridskois, som även går att leka på...
Till middag bjöd jag på lammstek. Är det påsk så vill man ju frossa. För ett tag sen fick vi oljekokt kyckling hemma hos kusin Lovisa, och nu hittade jag ett liknande recept i ICAs tidning, och det blev toppengott!
OLJEKOKT LAMMSTEK
2 kg lammstek med ben
1 apelsin
1 citron
4 vitlöksklyftor
10 kvistar färsk timjan
1 kvist rosmarin
1 kanelstång
4 lagerblad
ca 7 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
flingsalt
Sätt ugnen på 125°C. Skölj/skrubba citrusfrukterna. Finriv skalet utan att få med det vita. Skala och pressa, eller hacka, vitlöksklyftorna. Hacka örterna. Grovkrossa kanelstång och lagerblad. Blanda detta med salt och svartpeppar. Gnid in köttet med blandningen. Lägg köttet trångt i en kastrull som som tål ugnsvärme. Häll i oljan, den ska täcka köttet till minst hälften, gärna mer. Lägg på locket. Ställ in i ugnen i ca 5 timmar. Låt gärna köttet stå framme en stund innan det tas upp ur oljan. Skär upp köttet i skivor/dela i bitar och skeda över lite varm kryddig olja vid serveringen, se till att få med kryddningen. Strö gärna över lite flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar