Till fredagsmys lagade jag familjens favoritpasta. Det är en egen hittepå-blandning med Alfredo och Carbonara som inspiration. Servera gärna en fräsch grönsallad som kombo till den gräddiga ganska salta pastan.
PASTA CALFREDO
400 g spaghetti
1 pkt bacon
0,5 dl hackade rostade mandlar
1,5 dl frysta gröna ärtor
1,5 tsk oregano
100 g parmesan
1 vitlöksklyfta
50 g rumsvarmt smör
1 dl grädde
Salt & peppar
Koka spaghetti. Under tiden vattnet kokar upp, hacka och rosta mandel. Skär bacon i små bitar, fräs till önskad knaprighet. Ta av pannan och blanda ner ärtor, mandlarna och oregano. Riv parmesan och vitlöksklyftan, blanda med smör. När spaghettin är färdigkokt, häll av vattnet. Rör ner baconblandningen och parmesansmöret. När allt är blandat och smöret smält, rör ner grädden och värm upp. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar