3 december 2018

barnvecka och nya matutmaningar

Klara håller så sakteligen att bli vegetarian och vi har börjat kolla upp bra recept här hemma. Det här fick tummen upp. Ursprungligen ett ICA-recept, men modifierat...


HALLOUMI-STROGANOFF

1 gul lök
2 vitlöksklyfta
1 röd paprika
400 g halloumiost
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
3 tsk torkad oregano
1 krm chilliflakes
1 tsk paprikapulver
1 förp krossade tomater
1 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
Salt och svartpeppar

Skala, dela och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur paprikan. Skär paprika och halloumi i större tärningar. Fräs halloumin i hälften av oljan på hög värme tills den får färg. Lyft upp och lägg åt sidan. Tillsätt resten av oljan och fräs lök, vitlök och paprika tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Låt fräsa ytterligare någon minut. Blanda ner halloumi, passerade tomater, grädde och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter under lock. Smaka ev av med salt och peppar.

Stroganoffen passar bra efter ett möte med spåraravdelningen Grodan, där Klara numera är ledarassistent.

Inga kommentarer: