2 juni 2012

hurra för crissans nya jobb!

Idag säger vi dubbelgrattis till min kompis Crissan. Hon har både fyllt år och fått jobbet som varuhuschef för IKEA Gävle. Vi ordnade tillsammans med hennes man Pelle middag för henne idag. Vi fixade förrätten som bestod av Laxcarpaccio och grillad grön sparris, till huvudrätt blev det grillad filé black and white med hemgjord rödvinssås och bearnaise, och färskpotatis. Till efterrätt hade Pelle beställt en "blå box-tårta". Här fotar födelsedagsbarnet sin tårta!



Jag gillar inte när man har för mycket topping på carpaccion, men vill man kan man komplettera med rostade pinjenötter och färsk ruccola.

MÖRCKS LAXCARPACCIO 

300 g färsk lax 
1 lime, saft 
4 tsk kryddig olivolja 
1 dl nyriven parmesan 
flingsalt 
svartpeppar

Skiva laxen så tunt som möjligt. Lägg upp den på ett fat och salta. Pressa över limesaft och ringla över olja. Låt stå några minuter. Strö över parmesan och vrid några tag med pepparkvarnen.


Jag hade även en nattlig ölskola med Pelle och lärde mig allt om APA och IPA och olika humlesorter mm. Superkul!

Inga kommentarer: