9 april 2020

scones innan skansen


En sak jag har gjort under dessa coronatider är att stötta favoritföretag och artister. Bland annat Skansen. Jag har köpt årskort till hela familjen. Idag passade vi på att utnyttja dem. Vi vandrade runt på ett soligt Skansen, tittade på djuren och fick se både järv, lo och varg. Vi åt stekpannebröd utomhus och kollade på matningen på Baltic sea Science center. Toppendag! 

Vi sa också hej till Linné, skulpturen som är gjord av vår vän Arne Bergh, som numera huserar på Ice Hotel i Jukkasjärvi.


Innan vi åkte ut till Djurgården, påbörjade vi påskhelgen med att äta sconesfrukost. Jag tänkte att det var bra att göra vanliga osötade scones till frukost, till skillnad från de mer kompakta söta engelska sconesen vi brukar göra. Jag gjorde också en enkel fuskvariant av clotted cream, som blev riktigt god.


VANLIGA SCONES

8 dl mjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär det kalla smöret i små bitar och blanda ner i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg. Sluta direkt när kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i cirka 12 minuter.

FUSKIG CLOTTED CREAM

1 dl grädde
250 g marscapone
ev 25 g smör

Vispa grädden så att den precis börjar tjockna. Blanda ner marscaponeosten. Om man vill få lite mer smak, bryner man lite smör och blandar i.

Inga kommentarer: